فلوت یکی از قدیمیترین سازهای بادی چوبی بدون قمیش است که با صدایی سحرانگیز و جادویی مورد توجه علاقه مندان موسیقی بوده و هست. در سراسر دنیا انواع مختلفی از فلوت وجود دارد، از جمله فلوت چوبی، فلوت کلیددار، فلوت پیکولو، فلوت ریکورد، فلوت چینی، فلوت هندی، پان فلوت، فلوت اوکارینا و.... در گذشته روی فلوت سوراخ هایی وجود داشته و برای تغییر نت سوراخ ها را با انگشتان باز و بسته می گردند، اما امروزه نوازندگی و آموزش فلوت کلیددار بیشتر مرسوم است، و نوازنده با کمی فشار روی کلیدها به راحتی نت ها را تغییر می دهد.
آموزش فلوت با توجه به چگونگی ایستادن، به دست گرفتن، دمیدن و تکنیکهای نفسگیری نیازمند آموزش فلوت نزد مدرسی است که به این تکنیکها و همچنین روش درست آموزش فلوت آشنا باشد.
برای شروع آموزش فلوت بهتر است، هنرجو با مشورت استاد خود ساز مناسبی تهیه کند. هنرجو در ابتدای آموزش فلوت چگونگی نفسگیری و اجرای صحیح نتها را فرامیگیرد.
برای آموزش فلوت محدودیت سنی وجود ندارد، حتی آموزش فلوت را میتوان از سنین کودکی آغاز نمود. هنرجو در طی دورهی ابتدایی آموزش فلوت با مقدّمات نوازندگی آشنا میشود و با تمرین به تسلط نسبی در نوازندگی فلوت دست مییابد. سپس در طول دورههای آموزش فلوت، تکنیکهای نوازندگی فلوت و همچنین قطعات معروف موسیقی جهان را فرا می گیرد. در نهایت برای تسلط کامل و تکمیل نوازندگی خود باید دورههای پیشرفتهی آموزش فلوت را نزد اساتید بگذراند. ازین رو جهت پیشرفت بهتر و سریعتر، همچنین یادگیری درست، توصیه میشود آموزش فلوت در آموزشگاه های معتبر و نزد اساتید با تجربه در زمینه ی آموزش فلوت صورت گیرد.
از مطرح ترین کتاب های آموزش فلوت می توان به کتاب های آموزش فلوت زیر اشاره کردک
کتاب آموزش فلوت «چگونه فلوت بنوازیم؟» آموزش فلوت برای مبتدیان نوشته ی جیسون رندال و سنتیا رییز.
کتاب آموزش فلوت «یاد بگیرید چگونه فلوت بنوازید» نوشته ی پیتر وستال.
کتاب آموزش فلوت «مبانی فلوت: روشی برای یادگیری فردی و گروهی» نوشته ی سالی آدامز.
و منابع دیگر آموزش فلوت در دوره ی مقدماتی.
علاوه بر کتاب های فوق هنرجو باید از دیگر منابع آموزش فلوت در سطوح بالاتر نیز استفاده کند تا توانایی نوازندگی در ارکستر و اجرای قطعات پیچیده را نیز به دست بیاورد.
از قدیمی ترین فلوتیست های ایرانی می توان عماد رام را نام برد که علاوه بر اینکه سبک ویژه ای در نوازندگی فلوت داشت، ملودی ها و نغامات ایرانی را نیز با فلوت اجرا می کرد.
از دیگر نوازندگان و اساتید فلوت در ایران می توان از دکتر آذین موحد، منوچهر لقا، ، فیروزه نوایی، ناصر رحیمی، کامبیز روشن روان و ابراهیم نظری نام برد، که علاوه بر نوازندگی در زمینه ی آموزش فلوت نیز بسیار تلاش کرده اند.
در حال حاضر نیز نوازندگان جوانی در زمینه ی نوازندگی و آموزش فلوت در حال فعالیت هستند، که اکثر هنر آموخته نزد این اساتید هستند.
طراحی سایت توسط دودکو